2014. április 3., csütörtök

I. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny - már sikeres

Harminc nemzet több mint 130 fiatal operaénekese jelentkezett a Liszt Ferenc Zeneakadémia első saját szervezésű nagyszabású nemzetközi versenyére, az I. Nemzetközi Marton Éva Énekversenyre.

A szeptember 14. és 21. között a Zeneakadémián megrendezendő négyfordulós, 42 ezer euró (csaknem 13 millió forint) összdíjazású megmérettetésre a március végi jelentkezési határidőig sikeresen regisztrált több mint 130 énekes egytizede magyar ajkú. A kiemelkedően jelentős kínai, japán, dél-koreai, román, lengyel, orosz és ukrán érdeklődés mellett a világ minden tájáról érkezett jelentkezés Irántól Nigériáig, az Egyesült Államoktól Ausztráliáig és a Fülöp-szigetektől Izraelig, beleértve húsz európai országot - olvasható a Zeneakadémia keddi közleményében.

A Zeneakadémia a 2013. decemberi meghirdetést követően világszerte több mint 400 egyetemet és zenei szervezetet értesített az eseményről. A széles körű beharangozásnak köszönhetően több mint 15 ezer érdeklődő kereste fel a verseny angol és magyar nyelvű honlapját, ahol 2014 januárjától állt nyitva a hazai viszonylatban egyedülálló, videó feltöltést is lehetővé tévő online felület, melyen keresztül a jelentkezések több mint 90 százaléka érkezett.
fidelio.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése